Компютърна Библия - версия 6

Намерението е Версия 6 да Ви даде възможност да четете Библията на всяко от Вашите устройства: мобилен телефон, таблет, компютър.

Може да опитате тази версия като изтеглите подходящия за Вашето устройство файл от таблицата по-долу. (Ако името на операционната система не е линк, то още не е качен файл и трябва да посетите настоящата страница отново след 2-3 дена. Моля да бъдете търпеливи и да ме извините за забавянето!)

Операционна система:
Windows
Mac OS X
Linux дистрибуции:1
Ubuntu 15.10 32-bit
LinuxMint 17.3 64-bit
Android
iOS 2

----
1 Много е вероятно предложените пакети да работят и на други дистрибуции. Пробвайте.
2 Предоставянето за теглене на изпълними пакети за iOS е затруднено от необходимостта те да се побликуват в App Store, за което се заплаща такса. Ще бъде направено когато проекта достигне по-висока степен на завършеност и стабилност. В момента единственият начин да се инсталира програмата на мобилни устройства на Apple е директно с кабел от Mac на който тя се компилира от изходен код.

Важно! Библиите не се инсталират заедно с програмата! Те се изтеглят от Интернет, щом направите за пръв път опит да отворите Библия, или при избиране от менюто на командата "Download again". За всяка Библия се изтеглят по четири файла. Успешното изтегляне на всеки файл завършва със съобщение, което трябва да затворите, щом го прочетете. За да сте изтеглили успешно една Библия, трябва да затворите четири съобщения. Трябва да изтеглите поне 2 Библии, като изберете първо втората и после се върнете на първата. След като бъдат изтеглени, щом смените едната с другата ще се отвори Битие, Глава 1.

Може да изглежда сложно, но във всяка следваща версия ще бъдат направени подобрения, които ще опростят ползването на програмата. Моля, посещавайте често тази страница и проверявайте за нови версии!

Моля, съобщавейте в пощенския списък, на какви устройства и операционни системи сте пробвали програмата. Важно е да се събере и оповести информация на кои устройства работи и на кои не.

Версии

6.0.2 - алфа - 15 януари 2016 г.

6.0.1 - алфа - 13 януари 2016 г.
Публикувани са изпълними файлове за Windows, Linux Mint 64bit и Ubuntu 32bit.

6.0.1 - алфа - 12 януари 2016 г.
Първо подобрение - възможност за инвертиране на цветовете и настройване на контраста. Публикувани са изпълними файлове за Android и Mac OS X.

6.0 - алфа - 11 януари 2016 г.
Първата, публикувана версия за Linux Mint 17.3 64-bit.

6.0 - алфа - 10 януари 2016 г.
Първата, публикувана версия за Linux - Ubuntu 15.10 32-bit.

6.0 - алфа - 9 януари 2016 г.
Първата, публикувана версия за Windows.

6.0 - алфа - 6 януари 2016 г.
Първата, публикувана версия за Android. Малко по-късно през същия ден беше публикувана и версия за Mac OS X.